Azért van "kevés" hirdetés, mert az itt hirdetett állatok nagyon gyorsan megtalálják új gazdájukat! Vagyis érdemes itt hirdetni, vagy keresni a hirdetések között! Az ingyen hirdetésnél nincs olcsóbb!

Adatvédelmi irányelvek

Figyelem: a www.kutyaesmacska.hu oldal adatvédelmi irányelvei megegyeznek a www.kedvencallatok.hu adatvédelmi irányelveivel, ezért az alábbiakban a két URL cím közül bármelyik van feltüntetve, az irányelvek ugyanazok. Az oldalak nem használnak sütiket!

A www.kutyaesmacska.hu adatvédelmi nyilatkozata,

A jelen Szabályzat célja, hogy biztosítsa az kutyaesmacska.hu weboldal (a továbbiakban: Weboldal) felhasználói számára magánszférájuk tiszteletben tartását, ennek érdekében pedig meghatározza a felhasználók adatainak gépi feldolgozása során az adatok kezelésére vonatkozó alapvető rendelkezéseket. Józsa András (a továbbiakban: Adatkezelő) kötelezettséget vállal arra, hogy a Weboldallal kapcsolatos adatkezelés mindenkor megfelel a hatályos jogszabályokban és a jelen Szabályzatban meghatározott rendelkezéseknek. A jelen Szabályzatban alkalmazott fogalmak értelmezésére az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban Infotv.) rendelkezéseit kell alkalmazni.

Az Ön személyes adatainak védelme a kutyaesmacska.hu-nál

Az kutyaesmacska.hu tartalomkínálatának üzemeltetéséhez személyes adatokat gyűjt, dolgoz fel és használ („alkalmaz, felhasznál”). A törvényi rendelkezések keretein belül továbbá reklám-és piackutatási célokra, valamint szolgáltatásaink jobbá tétele érdekében felhasználói profilokat is kiértékelhetünk álnevek használata mellett anonim módon, ám csak addig, ameddig Ön nem él törvényes jogával, hogy adatainak ilyenfajta felhasználása ellen bármikor tiltakozzon. Ezt az alábbi címen érheti el: info@kutyaesmacska.hu A következőkben szeretnénk Önnek közelebbről elmagyarázni, hogyan garantáljuk az Ön személyes adatainak védelmét, és mely adatokat használjuk fel akkor, ha Ön úgy dönt, hogy az kutyaesmacska.hu -t használja.

Adatbiztonság és titkosítás

Az összes adat, amit Ön a regisztrációtól ill. bejelentkezéstől kezdődően elküld nekünk (pl. kapcsolattartási adatok, profiladatok, fizetési információk fizetős szolgáltatás megrendelése esetén) titkosítással kerül átvitelre. Ez a titkosítás védi az Ön és webszerverünk közötti adatcsere bizalmasságát, és segít pl. az adatok lehallgatását megelőzni. Az SSL (Secure Socket Layer) titkosítási technológiát használjuk. Ez egy elismert és széles körben elterjedt technológia. Adatbázisainkat illetően megtettünk valamennyi technikai intézkedést az Ön adatainak biztonságos környezetben történő tárolása érdekében. Az Ön információinak összességéhez történő hozzáférés lehetősége csak kevés kiválasztott munkatársunk külön erre a célra kinevezett és adatkezelési jogkörrel felruházott, szakképesített számára van fenntartva, és csak minőségellenőrzési célokat, valamint a panaszok ellenőrzését és a csalások meghiúsítását szolgálja. Valamennyi munkatársunk köteles betartani az adatvédelmi szabályokat egy megállapodás a törvényi előírásokon alapuló belső szabályzatunk értelmében, és ennek megfelelően kioktattuk őket.

Adatok gyűjtése, feldolgozása és felhasználása az kutyaesmacska.hu -nál A kutyaesmacska.hu egy komoly internetes oldal, amely olyan embereket hoz össze, akik állatokat, ezekhez kapcsolható szolgáltatásokat kínálnak, ill. keresnek. Ennek a szolgáltatásnak a nyújtásához gyűjtjük, dolgozzuk fel és használjuk az Ön személyes adatainak egész sorát, amit a regisztráció során megad. Az adatok több alkalommal is csak pszeudonim vagy anonim formában kerülnek felhasználásra – kezelésre, hozzájárulása alapján. Ennek részleteiről az alábbiakban tájékoztatjuk:

Regisztráció nélkül

Ha a kutyaesmacska.hu nyilvánosan, regisztráció nélkül elérhető oldalaira látogat, akkor alapesetben a következő információkat tároljuk:

a hozzáférő számítógépének IP-címe (internet protokoll címe)

a weboldal, amelyről kiindulva a mi oldalunkra látogat (referer)

a nálunk felkeresett oldalak

a látogatás dátuma és időtartama

böngésző típusa és böngésző-beállítások

operációs rendszer

Ezeket az adatokat statisztikai célból anonim módon értékeljük ki tartalomkínálatunk optimalizálása érdekében.

Regisztrációval

Ha a kutyaesmacska.hu Általános Üzleti Feltételekben részletesen leírt ajánlatát szeretné igénybe venni, a szolgáltatás nyújtásához személyes adatainak egész sorára van szükségünk.

Azokat a személyes adatait használjuk fel, amelyeket Ön aktívan megoszt velünk (pl. kapcsolattartási adatok a regisztráláskor, profiladatok vagy fotók). A szerződés teljesítéséhez feltétlenül szükséges adatok hiányáról értesítést jelenítünk meg. Az adatlapom oldalon a „Nyilvános profil“ opció elfogadásával a felhasználó további megerősítést ad arról, hogy a profil adatai nem bejelentkezett személyeknek is megjelenhessenek.

Az ingyenesen regisztrációhoz szükséges személyes adatok

e-mail cím és jelszó

név

Fizetős tagsághoz szükséges adatok (jelenleg nincs fizetős tagság)

bankszámlaadatok, ill. más fizetési adatok Ezek az adatok a fizetési folyamat szabályszerű lebonyolításához szükségesek. Az Ön fizetési adatait fizetési szolgáltatónk, a Barion dolgozza fel. A fizetési folyamat megkönnyítése érdekében rendelkezésére állnak az Ön által korábban megadott fizetési adatok a fizetős tagság ismételt megrendelése esetén. A fizetési adatok csak az első fizetést követően állnak rendelkezésre, és az Ön védelme érdekében csak rövidített formában jelennek meg.

Bejelentkezéshez szükséges adatok

Az kutyaesmacska.hu oldalára az Ön által megadott e-mail címmel és az Ön választott jelszavával történik a bejelentkezés. Ennek során az aktuálisan használt böngészőn keresztül felhasználási adatok kerülnek továbbításra és mentésre. Ezek az adatok a következők:

a hozzáférő számítógépének IP-címe (internet protokoll címe)

felhasználó azonosító a kutyaesmacska.hu felületen

megnyitott oldal neve

megnyitás dátuma és pontos ideje

a referer url, amelyről Ön a megnyitott oldalra érkezett

az átvitt adatok mennyisége

státuszjelentés a megnyitás sikerességéről

session cookie-k

session ID

Ezeket az adatokat statisztikai célból anonim módon értékeljük ki.

A kutyaesmacska.hu a személyes adatokat alábbi céllal használja fel

A személyes adatok gyűjtését a kutyaesmacska.hu alapvetően azzal a céllal teszi, hogy az ügyfél számára lehetővé tegye a kutyaesmacska.hu -szolgáltatások biztonságos, súrlódásmentes, hatékony és eredményes személyes használatát. Az adatok felhasználása a Tag számára megfelelő szolgáltatások nyújtása céljából történik. Azonban az esetleges tiltott és illegális tevékenységek felderítését és vizsgálatát, valamint az Általános Üzleti Feltételek és a szerződés megvalósulásának érvényre juttatását is szolgálja. Az alábbiakban pontosabban bemutatjuk, miként kerülnek felhasználásra a személyes adatok:

Más Tagok láthatják az Ön profiladatait és szövegeit a kutyaesmacska.hu oldalon, valamint az Ön által a kutyaesmacska.hu -ra feltöltött fotókat is láthatják.

Más Tagok láthatják, ha Ön felkereste az ő profiloldalukat. Fordítva pedig Ön is megtudhatja, mely tagok látogatták meg az Ön profilját. Más tagok üzenetet írhatnak Önnek. Ennek során a kutyaesmacska.hu nem adja ki az Ön e-mail címét vagy bármilyen elérhetőségét. Az üzeneteket csupán az Ön kutyaesmacska.hu -postafiókjába kézbesítjük.

E-mail értesítések: a kutyaesmacska.hu minden regisztrált felhasználónak különféle értesítéseket küld.

Tájékoztatjuk e-mailben és facebook értesítésként amennyiben a facebook profilja csatolva van a kutyaesmacska.hu -s profiljához. Az értesítő és hírlevél e-maileket külön-külön bármikor lemondhatja az üzeneten belüli leiratkozási folyamat végrehajtásával. A facebook értesítésekről való végleges leiratkozás a facebook alkalmazások közül a kutyaesmacska.hu alkalmazás törlésével történik. A „Beállítások“ menüpontban újra engedélyezheti az egyes értesítéseket.

Információkat és különleges ajánlatokat, pl. tippeket és tudnivalókat, kérdőíveket és a kutyaesmacska.hu -tagságra vonatkozóan különleges ajánlatokat küldünk Önnek.

Az információs üzenetek, amelyek a szolgáltatásra vonatkoznak, pl. a regisztráció megerősítése és az ügyfélszolgálat tájékoztatása szövegek és képek engedélyezéséről, valamint a fizetős tagsági viszony létesítéséről, pl. szerződéses dokumentumok, fizetés lebonyolításához szükséges adatok, stb., szolgáltatásaink részét képezik, ezért lemondásuk nem lehetséges.

Hírlevelet küldhetünkünk partner ajánlatokról és eseményekről. A hírlevelet bármikor lemondhatja a hírlevélen belüli leiratkozási folyamat végrehajtásával. Ha üzenet-beállításait megváltoztatja, akkor akár 48 órába is telhet, mire a változások aktiválódnak.

Szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy az e-mailben küldött üzeneteinkkel kapcsolatos felhasználói szokásokról statisztikákat készítünk. Ez kis üzenetbe ágyazott ábrák (úgynevezett pixelek) segítségével történik. Ha nem szeretné, hogy felhasználási szokásait elemezzük, akkor e-mail programjában alapértelmezettként beállíthatja az ábrák kikapcsolását. Ebben az esetben azonban nem jelennek meg teljes egészében az üzenetek az Ön számára, és adott esetben nem tudja használni az összes funkciót.

Adattovábbítás harmadik fél részére

Ha a szolgáltatás nyújtása során harmadik fél részére adatokat továbbítunk, akkor ez kizárólag az Ön által választott felhasználónévvel összefüggésben történik.

Semmi esetre sem adunk tovább közvetlen kapcsolattartói adatokat (pl. az Ön nevét, lakcímét vagy e-mail címét) más felhasználóknak. A kutyaesmacska.hu -n keresztüli kapcsolatfelvétel kizárólag az Ön belső postafiókján keresztül történik, hogy saját maga dönthesse el, kinek szeretné tudtul adni kapcsolattartási adatait. Néhány adat, amelyet Ön kutyaesmacska.hu -profiljának beállítása során megadott, más felhasználó számára mindig látható. Ezek az adatok az adatlapján Ön által kifejezetten közzététel céljából megadott nyilvános adatok (pl.: név, felhasználói név, város, megye). Az nyilvános adatok összességéről és azok megjelenésí formájáról az adatlapján tájékozódhat.

A személyes adatokat nem adjuk el, és csak akkor adjuk tovább harmadik félnek, ha ez a kutyaesmacska.hu által kínált és Ön által igénybe venni kívánt szolgáltatás megvalósításához szükséges (pl. fizetés lebonyolítása fizetős tagság esetén), és ha Ön ehhez beleegyezését adta, vagy az adattovábbítást a vonatkozó törvényi rendelkezések írják elő, vagy az megengedett, illetve törvény alapján kötelező (pl. ha állami nyomozó- vagy biztonsági hatóság felszólításának kell eleget tennünk).

Cookie-k (sütik) használata

A kutyaesmacska.hu úgynevezett cookie-kat (sütiket) használ, hogy oldalunkon optimális és személyre szabott látogatói élményt biztosítsunk Önnek. A cookie egy szövegfájl, amelyet a számítógép vagy átmenetileg tárol a munkamemóriában („session cookie”), vagy pedig a merevlemezre menti azt („állandó cookie”). A cookie-k pl. információkat tartalmaznak az Ön eddigi látogatásairól a megfelelő szerveren, ill. információkat arról, hogy a tartalomkínálat mely részét hívta le. A cookie-kat nem azért használjuk, hogy programokat futtassunk vagy vírusokat küldjünk az Ön számítógépére. A cookie-k fő célja az, hogy egy speciálisan Önre szabott tartalomkínálatot nyújtsunk Önnek, és hogy a szolgáltatás használatát a lehető legkényelmesebbé tegyük.A legtöbb böngésző alapesetben úgy van beállítva, hogy azok fogadják a cookie-kat. Azonban beállíthatja böngészőjét úgy, hogy az a cookie-k használatát nem engedélyezi, vagy előtte az Ön jóváhagyását kéri. Ha nem engedélyezi a cookie-k használatát, az mindazonáltal azt eredményezheti, hogy nem tudja zökkenőmentesen használni tartalomkínálatunk egészét.

A kutyaesmacska.hu session, Partner- és affiliate cookie-k, valamint állandó cookie-kat használ. Session cookie-k: Az 18plus.hu túlnyomórészt session cookie-kat használ, amelyeket számítógépe nem tárol a merevlemezen, és a böngészőből történő kilépést követően törlődnek. A session cookie-kat a bejelentkezési hitelesítéshez és a rendszer terhelésének kiegyenlítéséhez használjuk. Partner- és affiliate cookie-k: Az 18plus.hu cookie-kat használ továbbá, ha Ön egy külső reklámfelületen keresztül jut el szolgáltatásainkhoz. Ezek a cookie-k az együttműködő partnerünkkel való elszámolás célját szolgálják, és nem tartalmazzák az Ön személyes adatait. Állandó cookie-k: a kutyaesmacska.h úgynevezett állandó cookie-kat használ az Ön személyes használati beállításainak mentéséhez. Ez lehetővé teszi, hogy a kutyaesmacska.hu személyre szabott, és ezáltal egyre jobb szolgáltatást nyújtson, mert így a következő látogatások alkalmával is rendelkezésre állnak az Ön számára személyes beállításai.

Név

Szolgáltató

Leírás

Lejárat

PHPSESSID

kutyaesmacska.hu

Felhasználó azonosítására szolgál a szerverrel.

Munkamenet

agree_cookie

kutyaesmacska.hu

Jegyzi, hogy a felhasználó elfogadta-e a cookie szabályzatot.

1 év

next_url

kutyaesmacska.hu

Bejelentkezés után melyik oldalra lépjen a felhasználó.

5 perc

landing_page_url

kutyaesmacska.hu

A felhasználó melyik nyitóoldalra érkezett.

30 nap

remPass

kutyaesmacska.hu

A jegyezzen meg funkció azonosítója.

30 nap

referer_campaign

kutyaesmacska.hu

Hirdetési források azonosítására szolgál.

30 nap

Google Analytics cookie-k:

https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

Google Universal Analytics használata

A kutyaesmacska.hu a szolgáltatás használata során elemzéseket végez a felhasználók szokásairól. Ennek során anonim felhasználói profilokat hozunk létre, hogy tökéletesítsük az Önnek nyújtott szolgáltatásainkat. Ehhez többek között a Google Analytics Universal Analytics szolgáltatását használjuk, amely a Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google“) internetes elemző szolgáltatása, természetesen „_anonymizeIp()“ kiterjesztéssel. Ezáltal az IP-címek csak rövidítve kerülnek feldolgozásra, ami kizárja, hogy közvetlenül személyhez lehessen rendelni.

Egy cookie információt hoz létre arról, hogy Ön használja ezt a weboldalt. Ezek az adatok továbbításra kerülnek a Google USA-ban található szerveréhez, ahol mentésre kerülnek. A Google feldolgozza ezeket az információkat, hogy kiértékelje a weboldal használatát, jelentéseket állítson össze a weboldalon történő aktivitásokról az üzemeltető számára, és hogy a weboldal és az internet használatához kapcsolódó további szolgáltatásokat nyújtson. A Google által létrehozott jelentések többek között demográfiai jellemzőket és érdeklődéseket tartalmaznak, amelyeket a Google az Ön reklámhirdetésekre történő reagálása vagy a hirdetők weboldalainak Ön általi felkeresése alapján gyűjt. A Google az összegyűjtött információkat adott esetben harmadik fél részére továbbítja, amennyiben ezt törvény írja elő, vagy ezeket az adatokat harmadik fél dolgozza fel a Google megbízásában. A Google semmilyen esetben nem köti össze az Ön IP-címét a Google más adataival. A cookie-k telepítését böngésző szoftverének megfelelő beállításával megakadályozhatja. Azonban felhívjuk figyelmét, hogy ebben az esetben előfordulhat, hogy nem tudja ennek a weboldalnak valamennyi szolgáltatását teljes egészében használni.

Ezen kívül tiltakozhat az ellen, hogy a Google az Ön szolgáltatás-felhasználási adatait rögzítse és elemezze. Kérjük, ehhez használja a Google Universal Analytics kikapcsolását szolgáló böngésző-bővítményt.. Részletes adatvédelmi információt a Google Felhasználási feltételeiben és Adatvédelmi rendelkezéseiben találhat.

Személyes adatok ellenőrzése

Ahhoz, hogy megvédjük ügyfeleinket azoktól a személyektől, akik visszaélnek a kutyaesmacska.hu szolgáltatásával, különféle automatizált monitoring eszközökkel elemezzük, valamint ügyfélszolgálatunk révén szúrópróbaszerűen ellenőrizzük a felületen a felhasználói aktivitást és a felhasználó által megadottak hihetőségét anélkül, hogy erre a kutyaesmacska.hu -nak bármiféle jogi kötelezettsége lenne. Bizonyos jelek sorozata vagy különböző tagok bejelentkezései vélhetően ugyanazon számítógépről a gyanús aktivitások zárolását eredményezhetik.

A kutyaesmacska.hu továbbá fenntartja magának a jogot az üzenetek automatizált előszűrésére. Ennek során az ügyfelek által írt szövegek megfelelőségét a hatályos jognak, valamint az Általános Üzleti Feltételeknek egy szólista segítségével ellenőrizzük.

Amennyiben e vizsgálat a kutyaesmacska.hu -szolgáltatásokkal való visszaélés gyanúját eredményezné, ennek jogi következményeit az Általános Üzleti Feltételekben tüntettük fel. Ezen felül a kutyaesmacska.hu az üzenetek esetében megakadályozhatja a bejövő ill. kimenő üzenetek fogadását és küldését, ha az ellenőrzési eljárás alapján nagy a valószínűsége annak, hogy az érintett üzenet tartalma alapján jogsértő és/vagy az Általános Üzleti Feltételeket sérti. Ennek során nem nyújtunk tájékoztatást az elutasított vagy kézbesítetlen üzenetekről.

Beleegyezés és visszavonási jog

Ameddig olyan célra használjuk az adatokat, amelyhez a törvényi előírások értelmében az Ön beleegyezése szükséges, mindig kérni fogjuk az Ön nyomatékos egyetértését, és beleegyezését, amelyet jegyzőkönyvezünk.

Az egykor adott beleegyezését bármikor visszavonhatja, és/vagy megtilthatja adatainak jövőbeli felhasználását.

Beleegyezésének visszavonásához vagy tiltakozásához elegendő egyszerűen üzenetet küldenie nekünk. Ehhez az alábbi kapcsolattartási adatokat használhatja: info@kutyaesmacska.hu. Kérjük, vegye figyelembe, hogy bizonyos adatainak felhasználása elleni tiltakozása esetén lehetetlenné válik a szolgáltatás teljesítése a kutyaesmacska.hu tartalomkínálatának keretén belül. Erre vonatkozó kérdései esetén állunk szíves rendelkezésére.

Az Ön joga a tájékoztatásra, helyesbítésre, törlésre

Bármikor jogában áll az Ön személyéhez kapcsolódóan tárolt személyes adatokról és felhasználói fiókjának beállításairól tájékoztatást kapni, és az adatokat helyesbíttetni vagy töröltetni.

Felhívjuk figyelmét, hogy az általunk betartandó törvényes adatmegőrzési kötelezettségek korlátozhatják az Ön jogát adatainak törlésére. Emellett bíróságok, bűnüldöző hatóságok vagy más törvény által meghatározott hatóságok jogszabályok alapján követelhetik az adatok lekérését vagy tájékoztatást kérhetnek az Önnel, vagy a kutyaesmacska.hu oldalon folytatott tevékenységével kapcsolatosan.

Tájékoztatási, helyesbítési vagy törlési kérelmével kérjük, e-mail címe és felhasználóneve megadásával forduljon a kötvetkező címre: info@kutyaesmacska.hu

További tudnivalók

Minden internet-felhasználónak érdemes tisztában lennie azzal, hogy az általa a világhálón megjelenített információkat más internet-felhasználók az egész világon lehívhatják és elmenthetik. A kutyaesmacska.hu nyomatékosan felhívja a felhasználók figyelmét arra, hogy a nyílt hálózatokban, pl. az interneten történő adatátvitel adatvédelme a technika jelen állása szerint soha nem garantálható teljes mértékben. Legyen tudatában ezért annak, hogy egy nyilvános térben mozog, és bánjon felelősségteljesen a magánszférájával.

A 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról itt olvasható: Nemzeti Jogszabálytár (www.njt.hu)

2020. 11. 10.